Advies en begeleiding

Door te werken vanuit overzicht kun je problemen bij de kern aanpakken. Daar kunnen wij je in adviseren en begeleiden. 

Naast dat Salude jouw bedrijf kan helpen met het terugdringen van verzuim en het bevorderen van re-integratie, staan onze professionals ook klaar om je te adviseren en begeleiden rondom arbeidsomstandigheden en verzuimpreventie.

We adviseren over het optimaliseren van werkplekken, het verminderen van fysieke en mentale belasting, het implementeren van ergonomische oplossingen en het bevorderen van een positieve werkcultuur. Afgestemd op de specifieke behoeften van jou, je medewerkers en de wettelijke verplichtingen.

Samen zorgen we voor een gezonde en veilige werkomgeving waarin jouw werknemers optimaal kunnen presteren.

PAGO

We bieden Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO) aan, waarbij we regelmatige medische onderzoeken uitvoeren om de gezondheid van jouw werknemers te monitoren en eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen. Dit onderzoek vloeit voort uit de verzuimanalyse die we uitvoeren en complementair aan de RI&E, – de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie – waarbij wordt onderzocht waar de arbeidsrisico’s op de werkvloer voorkomen. De inhoud van de PAGO is met een uitvoerige verzuimanalyse en duidelijke RI&E passend bij de situatie op de werkvloer en zorgt voor een duidelijk advies in het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving voor jouw werknemers. 

RI&E

In de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) voeren onze experts een grondige analyse uit van jouw bedrijfsprocessen, arbeidsomstandigheden en werkomgeving om de risico’s te identificeren die je werknemers kunnen bedreigen. Vervolgens stellen we een gedetailleerd plan van aanpak op, inclusief concrete maatregelen om deze risico’s te beheersen en te minimaliseren.

Arbodienstverlening en verzuim

Iedereen is wel eens een dag ziek. Maar wat gebeurt er als het algehele verzuim binnen een bedrijf toeneemt? Dan wordt er gezocht naar redenen voor dit verzuim, met betrekking tot gezondheid, veiligheid en welzijn op het werk. Hiervoor wordt een arbodienstverlener ingeschakeld.

Bij Salude streven we ernaar om werkgevers te helpen een gezonde en veilige werkomgeving te creëren, waarin medewerkers optimaal kunnen presteren. Niet alleen om het huidige verzuimcijfer van jouw bedrijf omlaag te brengen, maar om van curatief, via preventief, duurzame inzetbaarheid te bevorderen.

Onze diensten

Hendrerit conubia diam proin primis convallis metus a pretium in massa himenaeos. Aenean fermentum in consectetuer metus ad duis dictumst est maecenas. Iaculis aenean phasellus parturient malesuada molestie nibh litora fringilla.

Wil je meer weten?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Onze diensten

Waar we je nog meer mee kunnen helpen

Of het nu gaat om het voorkomen van verzuim, het begeleiden van zieke medewerkers, het ontwikkelen van een gezondheidsbeleid of het uitvoeren van medische keuringen, wij hebben de expertise en ervaring om je te helpen. Bekijk hieronder onze diensten:

Verzuimbegeleiding

Arbodienstverlening

Verzuimbegeleiding

Verzuim is een uitdaging waar veel bedrijven mee te maken krijgen. Het kan een aanzienlijke impact hebben op zowel de medewerkers als de organisatie als geheel...
Lees verder

PAGO

Advies & begeleiding

PAGO

PAGO staat voor Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek. Het is een medisch onderzoek dat regelmatig wordt uitgevoerd bij werknemers om ...
Lees verder

RI&E

Advies & begeleiding

RI&E

RI&E staat voor Risico-Inventarisatie en -Evaluatie. Het is een systematische inventarisatie en evaluatie van de risico's op het gebied van veiligheid, gezondheid...
Lees verder

Medische keuringen arbodienstverlening

Medische keuringen

Medische keuringen arbodienstverlening

Medische keuringen in de arbodienstverlening sector, ook wel beroepsgerelateerde medische keuringen genoemd, zijn keuringen die voor bepaalde risicovolle...
Lees verder

WMO

Medische keuringen

WMO

Wanneer de zelfredzaamheid en daarmee maatschappelijke participatie van mensen verslechterd, kunnen zij aanspraak maken op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)...
Lees verder

Participatiewet

Medische keuringen

Participatiewet

Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is werk vinden en behouden vaak erg lastig. Om hen zoveel mogelijk te laten participeren in het arbeidsproces en daarmee bij te dragen aan hun...
Lees verder

Ook werken aan positieve gezondheid voor jouw werknemers?

Neem contact met ons op! Ons team van professionals staat voor je klaar om je te adviseren en ondersteunen bij het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving voor jouw organisatie en medewerkers.