Ons verhaal

Iedereen werkt positief gezond, dat is onze missie. Lees hieronder welke stappen we zetten om dit te bereiken.

Salude staat voor ‘iedereen gezondheid wensen’ en is afgeleid van het woord ‘salueren’. In 1998 is het idee voor Salude ontstaan vanuit de passie van arts en visionair Henk van Schie voor de combinatie geneeskunde en psychologie.

Waar het begon met het detacheren van artsen bij het UWV, werd Salude in de financiële crisis van 2007-2011 geraakt en was een andere aanpak hard nodig. Met de komst van de bedrijvenbouwer, ondernemer en nieuwe aandeelhouder Johann Freese in 2018, werd de bedrijfsvisie veranderd en werd er hard gewerkt om Salude om te vormen tot gecertificeerde arbodienstverlener, met een duidelijke missie en visie en die het net even anders doet dan de concurrent.

Vandaag de dag bestaat Salude uit ongeveer 25 vaste personeelsleden en 25 freelance deskundigen, die worden ingezet voor onze verschillende diensten. Ook heeft Salude de ambitie om praktijkopleider te worden van bedrijfsartsen en worden hiervoor de nodige stappen gezet.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

De missie en visie van Salude

De gedeelde passie van alle medewerkers van Salude zit in het helpen van anderen. Om iedereen aan het stuur te laten zitten van zijn eigen leven. En om de beste versie van zichzelf te kunnen zijn. Ook in de arbeidsomgeving.

Daarom luidt de missie van Salude: “Iedereen werkt positief gezond”.

Hoe wij deze missie willen behalen, wordt onderbouwd door onze visie:

“De huidige manier van werken bereikt de grenzen van wat de werkende mens fysiek en mentaal aan kan. Dat moet anders.

Daarom werken wij samen met onze opdrachtgevers, stap voor stap, van curatief via preventief naar duurzame inzetbaarheid.

We kijken naar de mens achter de professional en leren de bedrijfscultuur van organisaties echt kennen, om zo tot (datagedreven) langetermijnoplossingen te komen”.

De kernwaarden van Salude

Bij Salude staan de volgende kernwaarden centraal:

  • Onafhankelijk: Bij Salude is de waarheid niet onderhandelbaar. Professioneel en integer handelen is waarop we onze beslissingen en acties baseren. Iedereen zou aan het stuur van zijn eigen leven moeten zitten. Dit faciliteren we voor onze medewerkers en klanten.

 

  • Betrouwbaar: Betrouwbaarheid is een voorwaarde voor onafhankelijkheid en een gevolg hiervan. De mensen die met ons werken moeten ervan op aan kunnen dat wij doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.

 

  • Samenwerken: Wij werken op basis van gelijkwaardigheid. We slaan de handen in één om vanuit verschillende perspectieven informatie te verzamelen en te interpreteren, om een duurzame verandering te realiseren. Zo tonen wij medisch leiderschap.

Onze merkbelofte

Wij tonen medisch leiderschap.

Wat wordt daaronder verstaan? Onze definitie van medisch leiderschap is als volgt:

“Medisch specialisten tonen medisch leiderschap door continu te werken aan persoonlijke groei, professionaliteit en effectiviteit. Ze nemen de verantwoordelijkheid voor kwalitatief hoogwaardige zorg voor de cliënt/werknemer (en het bedrijf / de arbeidsomstandigheden) en geven hier sturing aan door de medische inhoud te verbinden met bestuurlijke, organisatorische, financiële en maatschappelijke thema’s overeenkomstig met de positie van de bedrijfsarts”.

Medisch leiderschap tonen doen we bij Salude door vanuit onze drie principes te werken:

  • Arts buiten de spreekkamer
  • Werken vanuit overzicht
  • Van curatief via preventief naar duurzame inzetbaarheid

Arbodienstverlening en verzuim

Iedereen is wel eens een dag ziek. Maar wat gebeurt er als het algehele verzuim binnen een bedrijf toeneemt? Dan wordt er gezocht naar redenen voor dit verzuim, met betrekking tot gezondheid, veiligheid en welzijn op het werk. Hiervoor wordt een arbodienstverlener ingeschakeld.

Bij Salude streven we ernaar om werkgevers te helpen een gezonde en veilige werkomgeving te creëren, waarin medewerkers optimaal kunnen presteren. Niet alleen om het huidige verzuimcijfer van jouw bedrijf omlaag te brengen, maar om van curatief, via preventief, duurzame inzetbaarheid te bevorderen.

Onze diensten

Hendrerit conubia diam proin primis convallis metus a pretium in massa himenaeos. Aenean fermentum in consectetuer metus ad duis dictumst est maecenas. Iaculis aenean phasellus parturient malesuada molestie nibh litora fringilla.

Wil je meer weten?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wat ons uniek maakt

Waarom kies je voor Salude?

Arts buiten de spreekkamer

Arts buiten de spreekkamer

Doordat ons proces zich richt op de arts buiten de spreekkamer, plakken we geen spreekwoordelijke pleisters, maar pakken we problemen bij de kern aan. Hierdoor bieden we een langetermijnoplossing. We kijken naar de mens achter de professional en leren de bedrijfscultuur van organisaties echt kennen, om zo tot (datagedreven) langetermijnoplossingen te komen.
Lees verder

Persoonlijke benadering

Persoonlijke benadering

Korte lijnen, een vast aanspreekpunt en direct contact mag je van ons verwachten. We bieden onze klanten maatwerk op basis van wat jouw mensen nodig hebben. We hebben alle disciplines in huis om de gezondheid van jouw organisatie naar een hoger niveau te brengen.
Lees verder

Een multidisciplinair team

Een multidisciplinair team

Door met een multidisciplinair team in co-creatie – zowel met de medisch specialisten, werknemer als werkgever – te werken, bieden we gerichte, praktische adviezen die verder gaan dan alleen het medische aspect. De focus ligt op hoe een individu, team en vestiging de positieve gezondheid kan verbeteren binnen een organisatie, waardoor de kans op gezonde bedrijfsvoering toeneemt.
Lees verder

Ook werken aan positieve gezondheid voor jouw werknemers?

Neem contact met ons op! Ons team van professionals staat voor je klaar om je te adviseren en ondersteunen bij het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving voor jouw organisatie en medewerkers.