Impact

Iedereen werkt positief gezond, dat is onze missie. Lees hieronder hoe we hier invulling aan geven met onze Theory of Change.

Bij Salude geloven we in het verschil maken door concrete en impactvolle veranderingen te brengen in de werkomgeving en gezondheid van werknemers. Onze Theory of Change vormt de kern van hoe wij ons werk organiseren, onze visie realiseren en duurzame resultaten voor onze klanten bereiken. Hieronder beschrijven we onze impactstrategie, gericht op het bevorderen van positieve gezondheid en duurzame inzetbaarheid.

Onze missie in de praktijk

De missie van Salude is: “Iedereen werkt positief gezond”.

Wij geven invulling aan deze missie met onze Theory of Change. Dit model geeft ons de houvast en richting om onze dagelijkse bedrijfsvoering op een zo impactvolle manier vorm te geven.

Activiteiten en resultaten

Bij Salude onderscheiden we vier kernactiviteiten om tot een meetbare impact te komen.

1. Mens en werknemer centraal stellen

  • Activiteiten: We stimuleren betrokkenheid van alle werknemers bij Salude en creëren een uniek ‘Salude-gevoel’. Dit doen we door teamdagen, evaluaties en strategische sessies te organiseren. Daarbij leggen we focus op werkgeluk en duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers.
  • Resultaten: Dit leidt tot een hoger werkgeluk, gemeten via halfjaarlijkse enquêtes, en interne betrokkenheid bij sociale impactinitiatieven zoals SROI.

2. Intern medisch leiderschap

  • Activiteiten: We bieden interne opleidingen en coaching voor onze artsen om medisch leiderschap te trainen. Dit helpt hen klinische kennis en vaardigheden verder te verbeteren.
  • Resultaten: Het aantal getrainde en gecertificeerde artsen stijgt, en onze medische professionals zijn beter toegerust om bedrijven te ondersteunen bij duurzaam gezondheidsmanagement.

3. Extern medisch leiderschap

  • Activiteiten: We brengen ons concept van “Arts buiten de spreekkamer” naar buiten. Door het organiseren van kennissessies en verdere ontwikkeling van onze advieskracht, maken we medisch advies toegankelijker en effectiever voor organisaties.
  • Resultaten: Elke klant ontvangt een adviesrapport met concrete acties, en onze kennis- en opleidingsevenementen vergroten de impact van ons werk buiten de spreekkamer.

4. Meetbare impact

  • Activiteiten: We ontwikkelen dashboards per klant, zodat we kerncijfers en positieve gezondheid inzichtelijk maken. Daarnaast richten we ons op overzichtelijk en datagedreven werken.
  • Resultaten: Klanten hebben inzicht in ziekteverzuim en positieve gezondheid, wat helpt om gerichte strategieën te ontwikkelen voor duurzame inzetbaarheid.
 

Onze impact

Met onze impactstrategie zorgen we ervoor dat onze klanten en medewerkers ‘positief gezond’ kunnen werken, waarbij we als betrouwbare partner organisaties helpen om een maatschappelijk relevante infrastructuur voor preventief en duurzaam werk te creëren. Dit bevordert veerkracht bij werknemers en verbetert de bedrijfsvoering van onze klanten. Samen bouwen we aan een werkwereld waarin iedereen werkt in positieve gezondheid.

Arbodienstverlening en verzuim

Iedereen is wel eens een dag ziek. Maar wat gebeurt er als het algehele verzuim binnen een bedrijf toeneemt? Dan wordt er gezocht naar redenen voor dit verzuim, met betrekking tot gezondheid, veiligheid en welzijn op het werk. Hiervoor wordt een arbodienstverlener ingeschakeld.

Bij Salude streven we ernaar om werkgevers te helpen een gezonde en veilige werkomgeving te creëren, waarin medewerkers optimaal kunnen presteren. Niet alleen om het huidige verzuimcijfer van jouw bedrijf omlaag te brengen, maar om van curatief, via preventief, duurzame inzetbaarheid te bevorderen.

Onze diensten

Hendrerit conubia diam proin primis convallis metus a pretium in massa himenaeos. Aenean fermentum in consectetuer metus ad duis dictumst est maecenas. Iaculis aenean phasellus parturient malesuada molestie nibh litora fringilla.

Wil je meer weten?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wat ons uniek maakt

Waarom kies je voor Salude?

Arts buiten de spreekkamer

Arts buiten de spreekkamer

Doordat ons proces zich richt op de arts buiten de spreekkamer, plakken we geen spreekwoordelijke pleisters, maar pakken we problemen bij de kern aan. Hierdoor bieden we een langetermijnoplossing. We kijken naar de mens achter de professional en leren de bedrijfscultuur van organisaties echt kennen, om zo tot (datagedreven) langetermijnoplossingen te komen.
Lees verder

Persoonlijke benadering

Persoonlijke benadering

Korte lijnen, een vast aanspreekpunt en direct contact mag je van ons verwachten. We bieden onze klanten maatwerk op basis van wat jouw mensen nodig hebben. We hebben alle disciplines in huis om de gezondheid van jouw organisatie naar een hoger niveau te brengen.
Lees verder

Een multidisciplinair team

Een multidisciplinair team

Door met een multidisciplinair team in co-creatie – zowel met de medisch specialisten, werknemer als werkgever – te werken, bieden we gerichte, praktische adviezen die verder gaan dan alleen het medische aspect. De focus ligt op hoe een individu, team en vestiging de positieve gezondheid kan verbeteren binnen een organisatie, waardoor de kans op gezonde bedrijfsvoering toeneemt.
Lees verder

Ook werken aan positieve gezondheid voor jouw werknemers?

Neem contact met ons op! Ons team van professionals staat voor je klaar om je te adviseren en ondersteunen bij het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving voor jouw organisatie en medewerkers.