Medische keuringen

Een nauwkeurig, objectief beeld krijgen van de medische behoeften en voorzieningen van individuen. Daar zorgen wij voor.

Om te bepalen of een medewerker belastbaar is om te werken en zijn functie (veilig) uit kan voeren, zijn soms medische keuringen nodig. Deze keuringen worden op verschillende niveau’s en met verschillende doeleinden door Salude uitgevoerd en bestaan uit lichamelijke of psychische onderzoeken of vragenlijsten die de gezondheid en geschiktheid van werknemers beoordelen.

Medische keuringen arbodienstverlening

Voor bepaalde risicovolle beroepen zoals bij de brandweer, voor chauffeurs, duikers en piloten, zijn medische keuringen verplicht. Deze beroepen en functies stellen namelijk bepaalde mentale en fysieke eisen aan mensen, wat het nodig maakt om regelmatig te onderzoeken en te beoordelen of werknemers deze beroepen veilig en volgens de richtlijnen kunnen uitoefenen.

Salude voert deze onderzoeken uit volgens de geldende richtlijnen en wetgeving. Onze bedrijfsartsen zijn deskundig en op de hoogte van de specifieke eisen die gelden voor verschillende beroepsgroepen en functies. Zij zorgen voor een grondige en professionele beoordeling van de gezondheid van jouw werknemers.

WMO

Binnen het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) voert Salude medische keuringen uit om de functionele beperkingen en behoeften van een persoon in kaart te brengen. Dit kan helpen bij het vaststellen van de benodigde maatregelen en voorzieningen, zoals een aangepaste woning, hulpmiddelen of aanpassingen in de leefomgeving. Onze bedrijfsartsen zorgen voor een gedetailleerde beoordeling en rapportage, waarbij zij rekening houden met de specifieke richtlijnen en criteria die gelden binnen de WMO.

Participatiewet

Daarnaast voeren wij medische keuringen uit in het kader van de Participatiewet. Deze keuringen richten zich op het beoordelen van de arbeidsmogelijkheden en belastbaarheid van een persoon met een arbeidsbeperking. Op basis van de medische beoordeling kunnen er passende werkvoorzieningen, aanpassingen of begeleidingstrajecten worden ingezet om de persoon te ondersteunen bij het vinden of behouden van werk. Onze bedrijfsartsen hebben expertise in het uitvoeren van deze keuringen en zorgen voor een objectieve beoordeling van de mogelijkheden en beperkingen van de betreffende persoon.

Arbodienstverlening en verzuim

Iedereen is wel eens een dag ziek. Maar wat gebeurt er als het algehele verzuim binnen een bedrijf toeneemt? Dan wordt er gezocht naar redenen voor dit verzuim, met betrekking tot gezondheid, veiligheid en welzijn op het werk. Hiervoor wordt een arbodienstverlener ingeschakeld.

Bij Salude streven we ernaar om werkgevers te helpen een gezonde en veilige werkomgeving te creëren, waarin medewerkers optimaal kunnen presteren. Niet alleen om het huidige verzuimcijfer van jouw bedrijf omlaag te brengen, maar om van curatief, via preventief, duurzame inzetbaarheid te bevorderen.

Onze diensten

Hendrerit conubia diam proin primis convallis metus a pretium in massa himenaeos. Aenean fermentum in consectetuer metus ad duis dictumst est maecenas. Iaculis aenean phasellus parturient malesuada molestie nibh litora fringilla.

Wil je meer weten?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Onze diensten

Waar we je nog meer mee kunnen helpen

Of het nu gaat om het voorkomen van verzuim, het begeleiden van zieke medewerkers, het ontwikkelen van een gezondheidsbeleid of het uitvoeren van medische keuringen, wij hebben de expertise en ervaring om je te helpen. Bekijk hieronder onze diensten:

Verzuimbegeleiding

Arbodienstverlening

Verzuimbegeleiding

Verzuim is een uitdaging waar veel bedrijven mee te maken krijgen. Het kan een aanzienlijke impact hebben op zowel de medewerkers als de organisatie als geheel...
Lees verder

PAGO

Advies & begeleiding

PAGO

PAGO staat voor Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek. Het is een medisch onderzoek dat regelmatig wordt uitgevoerd bij werknemers om ...
Lees verder

RI&E

Advies & begeleiding

RI&E

RI&E staat voor Risico-Inventarisatie en -Evaluatie. Het is een systematische inventarisatie en evaluatie van de risico's op het gebied van veiligheid, gezondheid...
Lees verder

Medische keuringen arbodienstverlening

Medische keuringen

Medische keuringen arbodienstverlening

Medische keuringen in de arbodienstverlening sector, ook wel beroepsgerelateerde medische keuringen genoemd, zijn keuringen die voor bepaalde risicovolle...
Lees verder

WMO

Medische keuringen

WMO

Wanneer de zelfredzaamheid en daarmee maatschappelijke participatie van mensen verslechterd, kunnen zij aanspraak maken op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)...
Lees verder

Participatiewet

Medische keuringen

Participatiewet

Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is werk vinden en behouden vaak erg lastig. Om hen zoveel mogelijk te laten participeren in het arbeidsproces en daarmee bij te dragen aan hun...
Lees verder

Ook werken aan positieve gezondheid voor jouw werknemers?

Neem contact met ons op! Ons team van professionals staat voor je klaar om je te adviseren en ondersteunen bij het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving voor jouw organisatie en medewerkers.