WMO

Lees hier over de medische keuringen die wij voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning uitvoeren.

Wanneer de zelfredzaamheid en daarmee maatschappelijke participatie van mensen verslechterd, kunnen zij aanspraak maken op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De WMO heeft als doel om mensen, ongeacht hun leeftijd, te ondersteunen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig wonen, de participatie in de samenleving en het voeren van een huishouden. Bij de gemeente kun je hiervoor bijvoorbeeld hulpmiddelen, een aangepaste woning of aanpassingen in de leefomgeving aanvragen. Om te bepalen of aanvragers in aanmerking komen voor deze hulpmiddelen, is het wettelijk geregeld dat gemeenten medisch advies, gebaseerd op verschillende medische keuringen, van een arts kunnen inwinnen.

Het belang van medische keuringen voor de WMO

De medische keuringen binnen de context van de WMO bieden een objectieve beoordeling van de gezondheidstoestand en functionele beperkingen van een individu. Ze stellen professionals in staat om een nauwkeurig beeld te krijgen van de medische behoeften, de benodigde voorzieningen en de mate en duur van ondersteuning die nodig is.

Op basis van de resultaten van de medische keuringen kunnen maatwerkoplossingen worden geboden, afgestemd op de specifieke situatie en behoeften van de persoon.

Ook dragen medische keuringen bij aan de kwaliteitsborging van de WMO-ondersteuning. Door een zorgvuldige medische beoordeling kunnen onnodige kosten of verkeerde toewijzing van middelen worden voorkomen. Het zorgt ervoor dat de beschikbare middelen effectief worden ingezet voor diegenen die ze het meest nodig hebben.

Tot slot zorgen de medische keuringen voor een eerlijke en gelijke behandeling van alle betrokkenen. Ze stellen de overheid en andere instanties in staat om op objectieve wijze te beoordelen wie recht heeft op welke vormen van ondersteuning, gebaseerd op de vastgestelde criteria en richtlijnen.

Medische keuringen WMO bij Salude

Salude begrijpt de complexiteit en het belang van de WMO maar al te goed. Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van medische keuringen die voldoen aan de specifieke vereisten van de wet. Onze diensten op het gebied van medische keuringen zijn erop gericht om zorgvuldige beoordelingen te bieden die recht doen aan de behoeften van individuen en de doelstellingen van de WMO. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies.

Arbodienstverlening en verzuim

Iedereen is wel eens een dag ziek. Maar wat gebeurt er als het algehele verzuim binnen een bedrijf toeneemt? Dan wordt er gezocht naar redenen voor dit verzuim, met betrekking tot gezondheid, veiligheid en welzijn op het werk. Hiervoor wordt een arbodienstverlener ingeschakeld.

Bij Salude streven we ernaar om werkgevers te helpen een gezonde en veilige werkomgeving te creëren, waarin medewerkers optimaal kunnen presteren. Niet alleen om het huidige verzuimcijfer van jouw bedrijf omlaag te brengen, maar om van curatief, via preventief, duurzame inzetbaarheid te bevorderen.

Onze diensten

Hendrerit conubia diam proin primis convallis metus a pretium in massa himenaeos. Aenean fermentum in consectetuer metus ad duis dictumst est maecenas. Iaculis aenean phasellus parturient malesuada molestie nibh litora fringilla.

Wil je meer weten?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Onze diensten

Waar we je nog meer mee kunnen helpen

Of het nu gaat om het voorkomen van verzuim, het begeleiden van zieke medewerkers, het ontwikkelen van een gezondheidsbeleid of het uitvoeren van medische keuringen, wij hebben de expertise en ervaring om je te helpen. Bekijk hieronder onze diensten:

Verzuimbegeleiding

Arbodienstverlening

Verzuimbegeleiding

Verzuim is een uitdaging waar veel bedrijven mee te maken krijgen. Het kan een aanzienlijke impact hebben op zowel de medewerkers als de organisatie als geheel...
Lees verder

PAGO

Advies & begeleiding

PAGO

PAGO staat voor Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek. Het is een medisch onderzoek dat regelmatig wordt uitgevoerd bij werknemers om ...
Lees verder

RI&E

Advies & begeleiding

RI&E

RI&E staat voor Risico-Inventarisatie en -Evaluatie. Het is een systematische inventarisatie en evaluatie van de risico's op het gebied van veiligheid, gezondheid...
Lees verder

Medische keuringen arbodienstverlening

Medische keuringen

Medische keuringen arbodienstverlening

Medische keuringen in de arbodienstverlening sector, ook wel beroepsgerelateerde medische keuringen genoemd, zijn keuringen die voor bepaalde risicovolle...
Lees verder

WMO

Medische keuringen

WMO

Wanneer de zelfredzaamheid en daarmee maatschappelijke participatie van mensen verslechterd, kunnen zij aanspraak maken op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)...
Lees verder

Participatiewet

Medische keuringen

Participatiewet

Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is werk vinden en behouden vaak erg lastig. Om hen zoveel mogelijk te laten participeren in het arbeidsproces en daarmee bij te dragen aan hun...
Lees verder

Ook werken aan positieve gezondheid voor jouw werknemers?

Neem contact met ons op! Ons team van professionals staat voor je klaar om je te adviseren en ondersteunen bij het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving voor jouw organisatie en medewerkers.